دروگر
دروگر
گروه ماشین سازی انعکاس یکی از برترین شرکت های تولید و فروش انواع دروگر در ایران میباشد. انعکاس در این زمینه بیش از 12 تجربه کاری موفق و بیشترین رضایتمندی را از طرف مشتریان گرانقدر داشته است. با ورود به فروشگاه اینترنتی انعکاس به آدرس ENEKAS.NET طیف وسیعی از انواع محصولات صنعتی و کشاورزی را مشاهده خواهید کرد.
دروگر یکی از ماشین آلات پرکاربرد در انواع مزارع و زمین های کشاورزی است. دروگرها برای برداشت محصولات خشک و علوفه استفاده می شوند. امروزه تصور برداشت این محصولات بدون دروگر دوچرخ تقریبا غیرممکن است. انعکاس در این مقاله به دروگرها، انواع آن، راهنمای خرید درو و کاربردهای این دستگاه پرطرفدار می پردازد. در پایان به راهنمای خرید دروگر نیز اشاره می کنیم. پس با ما همراه باشید
دروگرها چگونه کار می کنند؟
روش برداشت در هر دروگر متفاوت است. برخی از مدلهای دروگر بنزینی با جدا کردن سر گیاه و برخی با قیچی کار می کنند. سیستم برش در برخی از دروگرها شامل راگرها و انگشتان است که در آن انگشتان ثابت و راگت ها عملیات درو را با حرکت رفت و برگشت انجام می دهند. این روش برش یکی از قدیمی ترین روش های برش است که هنوز هم در بسیاری از دروگرها و ماشین های برداشت مورد استفاده قرار می گیرد. معمولاً بریدن علوفه سبز بسیار سخت تر از غلات است. بنابراین تیغه های درو محصولات مختلف نیز با یکدیگر متفاوت هستند. در دروگر یونجه چین تیغ ها باید مضر و در علف کش ها صاف و بدون دندان باشند. نوع و عملکرد تیغه ها در درو شانه ای، درو پشت تراکتور، دیسک ریپر و ... متفاوت است.
کاربرد ویژه دروگرها
دور محصولات علوفه ای
حذف علف های هرز در مراتع، نهرها و غیره
اهمیت دروگرها در صنعت دامپروری
علوفه محصولاتی هستند که برای مصرف دام استفاده می شوند. این محصولات پس از برداشت با دروگر یونجه چین در انبارهای مخصوص نگهداری می شوند. انواع علوفه شامل یونجه، شبدر، ذرت خوشهای و غیره میباشد. نمونههای مختلف علفها مانند علف گندم، علف برمودا و چاودار از محصولات پرمصرف هستند. البته مقداری علوفه را می توان در فضاهای باز نیز نگهداری کرد. به طور کلی، اما فضاهای داخلی به حفظ کیفیت علوفه کمک می کند. در گذشته برداشت این علوفه توسط نیروی انسانی انجام می شد. روش های قدیمی مشکلات خاص خود را داشت و زمان و انرژی زیادی را از کشاورزان می گرفت. امروزه کمباین ها با برداشت اصولی انواع علوفه در هزینه های کشاورزان صرفه جویی کرده اند. علاوه بر این، کیفیت محصولات برداشت شده توسط دروگرها نیز در سطح بالایی حفظ می شود.
مزایای درو
برخی از زمین های کشاورزی دارای سطوح شیب دار، ناهموار یا سطوحی به شکل توده ای هستند. حرکت انواع دروگر گندم برای برداشت محصولات علوفه ای در این اراضی مشکلات زیادی را برای کشاورزان و باغداران ایجاد می کند. دروگرها با ابعاد استاندارد و فشرده خود به راحتی می توانند در این زمین ها حرکت کنند.البته کمباین های پشت تراکتور که با نیرویی که از تراکتور برای عملیات برداشت در انواع زمین های کشاورزی ذرت، برنج و ... ابعاد زیادی دارند. برخی از دروگرها دارای بوفه هستند. از این رو کشاورزان با بسته بندی و کنار گذاشتن بوفه محصولاتی مانند گندم یا محصولات با ساقه خشک سهم زیادی در جمع آوری محصولات دارند. دروگرهای بافه بند در دو مدل دو چرخ و تراکتوری در بازار ماشین آلات و لوازم کشاورزی موجود است.
انواع درو بر اساس مدل و روش برش
بر اساس مدل و نوع محصولات برش، دروگرها به سه دسته دروگر شانه ای، دروگر چرخشی و دروگر خودگردان تقسیم می شوند. در این میان، دروگرهای شانه ای و چرخشی دروگرهای تریل تراکتور هستند. برای بررسی هر یک از این دروها باماهمراه باشید.
دروگرهای تریل تراکتور
دروگر هایی که بعد از تراکتور کشیده می شوند دروگرهای تریل هستند. در قسمت جلویی تراکتور برخی از دروگرها مانند برخی از کمباین های گندم نصب می شوند. در واقع این دروگرها برای انجام عملیات برداشت علوفه و گرفتن نیروی خود از محور شانه نیاز به تراکتور دارند.
شانه درو
عامل برش در شانه درو تیغه های متحرک آن است. با حرکت این تیغه ها به جلو و عقب، بخشی از ساقه علوفه بریده می شود. هرچه قدرت موتور دروگر علف بیشتر باشد، عرض کاتر شانه درو بیشتر است. مهمترین اجزای درو برش شانه ای، شاسی، فنرها، میله های پشتیبان عقب و جلو هستند. این ابزارها ها معمولاً در پشت تراکتور نصب می شوند. دروگرهای شانه ای نسبت به سایر دروگران قدیمی تر هستند. در عین حال کاربرد آنها همچنان بسیار گسترده است و در صنعت کشاورزی و کشاورزی طرفداران زیادی دارد. از مزایای ویژه شانه درو برش تمیز و یکنواخت و تلفات کم محصولات است. دروهای کششی، دروهای نیمه سوار، دروهای میانی و دروهای عقب سواری از انواع دروهای شانه ای هستند.
درو چرخشی
اساس برش در دروگرهای دوار ضربه سریع و قطع کردن ساقه علوفه است. این دروگرها بیشتر برای بریدن علف های هرز و علوفه کوتاه ساقه استفاده می شود. همچنان با دو مدل دروگر چرخشی از جمله دروهای صفحه ای و دروهای عمودی سروکار دارد.
بشقاب درو
قسمت اصلی دروگر گندم صفحه مدور آن است. این صفحه عملیات برش علوفه را با یک حرکت داس مانند انجام می دهد. راسرعت چرخش تیغه های درو صفحه حداقل 1500 دور در دقیقه است. صفحه درو با اتصال سه نقطه در پشت تراکتور و در سمت راست نصب می شود. معمولاً 4 تا 6 صفحه دوار که به صورت جفت در خلاف جهت می چرخند، عملیات برش را در این نوع دروگرها انجام می دهند. دروگرهای صفحه ای گزینه مناسب تری برای برداشت علوفه در مناطق مرطوب و مراتع هستند.
درو عمودی
دروگر علف عمودی دروگر چرخشی است که عملیات برش را با بریدن یونجه انجام می دهد. یک استوانه چرخان با تیغه های غیرقابل دریانوردی که در اطراف آن تعبیه شده است، قسمت اصلی درو را تشکیل می دهد.
دروگرهای خودگردان
این دروگر به طور مستقل و با نیرویی که از موتورهای خود می گیرند کار می کنند. در واقع، سیستم انتقال حرکت در دروگرهای خودگردان، نیروی موتور را به تیغه ها و چرخ ها منتقل می کند، یکی از پرفروش ترین هاروسترهای خود محرک، دروهای BCS است.
انواع دروگر گندم شامل درو، چمنزن، داس دوار، علوفهگیر، بایندر و کمباینهای معمولی باشند. یک کاتر چرخشی که به صورت دستی کار می کند از یک موتور پر سرعت برای چرخش تیغه کاتر استفاده می کند. یک دیسک دایره ای چرخشی با لبه های ساده یا دندانه دار برش را با نیروی ضربه انجام می دهد. دستگاه در پشت اپراتور نصب شده است که میله برش را نیز فعال می کند. محصول بریده شده و در پنجره ها گذاشته می شود. خروجی بین 0.2 تا 0.4 هکتار در روز متغیر است. دروها و ماشین های چمن زنی جلوی تراکتور نیز برای برداشت محصولات مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. می توان آن را با تیلر یا تراکتور تغذیه کرد. دروگرهای کمباین در حال حاضر در شمال هند و همچنین در سایر نقاط کشور به طور فزاینده ای محبوب شده اند.
موارد استفاده
از کمباین ها بیشتر برای برداشت محصولاتی مانند گندم، شلتوک، سویا، آفتابگردان و سایر محصولات استفاده می شود. هر دو نوع ترکیب یعنی. خودکششی و تراکتوری برای این محصولات رایج است.
ماشین برداشت
برداشت محصولات غلات به ویژه گندم و برنج یک مشکل جدی است. هنگامی که باران نابهنگام تجربه می شود، محصول از دست می رود. تاخیر در برداشت باعث خرد شدن دانه به دلیل بلوغ بیش از حد می شود. محصول ایستاده در مزرعه را می توان با استفاده از دروگر دوچرخ برداشت کرد. یک ماشین برداشت را می توان به عنوان دروگر علفنصب شده در عقب تراکتور، دروگر نوع نوار نقاله عمودی نصب شده در جلو تراکتور و دروگر درو سوار بر تراکتور طبقه بندی کرد.
مشکلات و تنظیمات دروگر
برای بهره وری مناسب و حداقل تلفات دانه، چیدمان صحیح مزرعه و آماده سازی مزرعه از مهمترین عوامل می باشد. نواری به عرض حدود 1.5 متر لازم است که ابتدا در اطراف زمین بریده شود تا تراکتور بتواند عبور کند. به طور متناوب، کشاورز ممکن است بخواهد محصول دیگری را بکارد که می تواند زودتر از محصول اصلی برداشت شود تا از دردسر برداشت دستی از نوار اولیه جلوگیری کند. دو حالت مختلف چرخش در گوشه ها وجود دارد همانطور که در "راهنمای عملکرد صحیح دروها" نشان داده شده است. در چرخش گرد، گوشهها در ناحیهای بریده میشوند تا امکان چرخاندن درو را بدون فشار دادن یا لگدمال کردن ساقهها توسط کفشک و جداکننده بیرونی فراهم کند.
دروگر دوچرخ
دروگر دوچرخ بیشتر برای برداشت علوفه و یونجه در سطح کم استفاده می شود. برخی از مدلهای دروگر دوچرخ را می توان در انواع کله جو و گندم در چین نصب کرد. این ابزار برای بسته بندی محصولات برداشت شده توسط بافه بند استفاده می شود. مهمترین قسمت دروگرهای دو چرخ موتور و واحد برش آن است
قابلیت نصب انواع دستگاه های خاکورزی در دروگرهای دو چرخ
برخی از مدلهای دروگر دوچرخ با قابلیت نصب انواع دستگاه های خاک ورزی به یک ماشین چندکاره در زمین های کشاورزی تبدیل شده اند. خاک ورزی های مختلف، شخم زدن با گاوآهن و... توسط این دستگاه قابل انجام است. در برخی از زمین هایی که تراکم درختان زیاد است و امکان جابجایی ماشین های بزرگتر بین درختان وجود ندارد، دروگر دوچرخ عملیات مختلف خاک ورزی را به خوبی انجام می دهد.
دروگرهای سه و چهار چرخ
دروگرهای سه چرخ و چهار چرخ نیز دروگرهای خودگردان هستند. این دروگرها در زمین هایی که جابجایی تراکتورها مشکل است استفاده می شود. دروگرهای 3 و 4 چرخ قدرت مانور بالایی دارند و تقریباً جایگزین خوبی برای تراکتورهای بزرگ هستند. عرض برش این دروگرها با افزایش قدرت موتور در مدل های بالاتر افزایش می یابد. این اندازه را می توان از حداقل 1 متر به 2 متر در سال قبل از میلاد تغییر داد. دروگرها سرعت حرکت دروگرهای سه چرخ و چهار چرخ نیز متفاوت است. مدل گیربکس، تعداد دنده و قدرت موتور از عوامل موثر بر سرعت این دروگرها هستند. به طور کلی سرعت انواع درو در بازار امروزی بین 5 تا 8 کیلومتر بر ساعت تعیین می شود.
دروگر دارای صندلی
برخی از مدلهای دروگر گندم برای استفاده راحت تر به صندلی مجهز شده اند. طراحی حرفه ای این دروگرها به منظور جلوگیری از خستگی و آنالیز انرژی اپراتور دستگاه انجام شده است. با نصب صندلی روی درو، کاربر می تواند مدت زمان بیشتری با دستگاه کار کند و در فعالیت علوفه چینی شرکت کند. رعایت نکات ایمنی در طراحی صندلی و اعمال استانداردهای لازم برای راحتی راننده از نمایندگان فروش ویژه این نوع دروگرها می باشد. همچنین سهولت استفاده و افزایش بهره وری باعث افزایش رضایت و کیفیت عملیات برداشت کشاورزان توسط ماشین های برداشت نشسته شده است.
انواع دروگر بر اساس سوخت
دروگرها ماشین آلات مختلفی هستند که عملکرد هر کدام متفاوت است. در یک طبقه بندی کلی انواع درو بر اساس نوع سوخت به دو گروه دروگر بنزینی و دروگر گازوئیلی تقسیم می شوند.
دروگر بنزینی چیست؟
این دروگرها با سوخت بنزین کار می کنند. استفاده از ماشین برداشت بنزینی در زمین های هموار و شیب دار بسیار رایج است. انواع دروگر بنزینی با قدرت 5 تا 15 اسب بخار توسط شرکت های مختلف داخلی و خارجی تولید می شود. متداول ترین ماشین های برداشت بنزین شامل دروگرهای برنج، دروگر گندم، دروگرهای جو و غیره می باشد.
دروگر های دیزلی
سوخت این دروها گازوئیل است. دروگر دیزلی معمولا در زمین های کشاورزی بزرگ و مزارع غلات استفاده می شود. دیزل درو سرعت برداشت محصولات علوفه ای را به طرز چشمگیری افزایش داده و از راندمان قابل قبولی برخوردار است. نحوه راه اندازی این دروگرها در برخی مدل ها راه اندازی و در برخی دیگر هندلی است.
راهنمای خرید درو
خرید دروگر گندم نیز مانند سایر ماشین آلات کشاورزی نیازمند راهنمایی متخصصین در این زمینه است. دروگر انتخابی شما باید با مساحت زمین و نوع محصول انتخابی شما مطابقت داشته باشد. یکی دیگر از عوامل مهم در خرید دروگر مناسب توجه به سازنده و برند آن است. امروزه انواع ماشین برداشت داخلی و خارجی در بازار ماشین آلات کشاورزی موجود است که معمولاً مدلهای های ایرانی قیمت مناسب تری دارند. اگرچه کیفیت ماشین های بردشت خارجی نیز بسیار بالا است، اما متاسفانه تغییرات نرخ ارز بر قیمت مدلهای های خارجی تاثیر گذاشته است. به طور کلی کشاورزان می توانند با توجه به توان و نیاز خود یکی از انواع دروگر را برای امور کشاورزی خود انتخاب کنند.